VACATURE RESEARCH MEDEWERKER

Werken in het St. Antonius Ziekenhuis betekent werken in een van de grootste topklinische opleidingsziekenhuizen van Nederland waar, naast de beste patiëntenzorg, innovatie en onderzoek centraal staan.  Wij bieden (hoog)complexe zorg op meerdere locaties. Onze klinische speerpunten zijn hart & vaat, longen en kanker. Onze ruim 6.000 betrokken medewerkers zitten zich dagelijks in om onze missie ’samen zorgen voor kwaliteit van leven’ waar te maken.

Als researchmedewerker bij het R&D-bureau van de Maatschap Inwendige Ziekten ben je breed inzetbaar voor alle verschillende onderzoeken die door de maatschap worden uitgevoerd. De studies zijn zowel geïnitieerd door de farmaceutische industrie, als door lokale onderzoekers. In deze functie ligt het accent op studies op het gebied van de hematologie. Je werkt 24 uur per week.

Wat ga je doen?
Je bent verantwoordelijk voor het organiseren, plannen, coördineren en mede uitvoeren van klinisch wetenschappelijk onderzoek volgens de geldende (inter-)nationale wet- en regelgeving. Daarnaast heb je een adviserende rol wat betreft het beoordelen van klinisch wetenschappelijk onderzoek op haalbaarheid. Een ander aspect van de functie betreft het indienen van studies voor lokale beoordeling. Je bent de spin in het web bij het ondersteunen van arts-onderzoekers, artsen, verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen, patiënten en anderen in alle fasen van klinisch wetenschappelijk onderzoek. Je verzamelt systematisch gegevens, verzendt materialen, voert analyses uit, signaleert bij mogelijke fouten en verzorgt datamanagement. Verder ben je de contactpersoon tussen de lokale hoofdonderzoeker, het lokale wetenschapsbureau, ondersteunende afdelingen en externe partijen, zoals de sponsor van het onderzoek.  Je neemt deel aan diverse overleggen (waaronder investigator-meetings en het studieoverleg).

Wil je meer weten over jouw rol als researchmedewerker voor de maatschap Inwendige ziekten? Bel dan met Elena van Leeuwen (internist-hematoloog) via het telefoonnummer 088 320 53 92 of Laura Bouwknegt (maatschapsmanager) via het telefoonnummer 088 320 47 39. Zij vertellen je graag meer.

Solliciteren
Wil jij deel uitmaken van dit hechte team? Stuur dan voor 10 april 2022 jouw motivatiebrief en cv via de solliciteerbutton hieronder en je hoort z.s.m. of je wordt uitgenodigd voor een (video)sollicitatiegesprek.

 

(Ervaren of junior) Datamanager trialbureau Noordoost Nederland

 

Integraal Kankercentrum Nederland
Met de Nederlandse Kankerregistratie (NKR) volgt IKNL al dertig jaar op landelijk niveau de zorg voor patiënten met kanker. Het levert een schat aan wetenschappelijk onderbouwde kennis en inzichten op die direct van waarde zijn voor de praktijk. Inzichten waarmee kanker kan worden voorkomen en de zorg voor patiënten en hun kwaliteit van leven kan worden verbeterd. Onze inzet is dan ook om de impact van kanker te reduceren door betrouwbare en onafhankelijke inzichten over kanker te delen. Dit doen we onder meer vanuit onze multidisciplinaire tumorteams: medewerkers met verschillende achtergronden werken samen op een tumorsoort om zo optimaal kennis en kunde te kunnen benutten. Met KWF Kankerbestrijding en NKF richt IKNL zich via www.kanker.nl ook op patiënten. IKNL is een organisatie van ongeveer vijfhonderdvijftig medewerkers verspreid over acht locaties in Nederland.

Het verbeteren van de oncologische zorg, op welke manier dan ook, is een belangrijke reden waarom mensen bij IKNL willen werken. Dat geldt ook voor onze datamanagers; zij zijn degenen die klinisch wetenschappelijk onderzoek ondersteunen. Niet alleen door het vastleggen van belangrijke data, maar ook door het sparren met en adviseren van medisch specialisten. Een kritische blik, staan voor waar je in gelooft en doorzettingsvermogen is wat onze datamanagers kenmerkt. Herken jij je hier in? Wil jij ook bijdragen aan belangrijk wetenschappelijk onderzoek? Wij zijn op zoek naar een nieuwe:

(Ervaren of junior) Datamanager trialbureau
24 - 36 uur per week
regio Noordoost Nederland (provincies Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel)

De functie
Een datamanager trialbureau werkt veelal in het ziekenhuis, voert gegevens in voor onderzoek volgens de geldende wetgeving en onderhoudt contact met de researchafdeling van het betreffende ziekenhuis. In verband met de huidige COVID-19-situatie vindt het werk hoofdzakelijk vanuit huis plaats.

Je taken

 • ondersteunen van klinisch wetenschappelijk oncologisch onderzoek door de vereiste studiegegevens te verzamelen en correct vast te leggen
 • bijdragen aan een hoge kwaliteit van de dataverwerking en daarmee aan de uitkomst van het onderzoek
 • het tijdig verzamelen van relevante gegevens uit het medisch dossier volgens het onderzoeksprotocol
 • noteren en verwerken van deze gegevens in case report forms (CRF’s)
 • controleren of ontbrekende gegevens aangeleverd worden door verantwoordelijke partijen
 • aansluiten op wet- en regelgeving voor het vastleggen en beheren van gevoelige data
 • informeren van in- en externe contacten over de voortgang, protocol violations en/of ontbrekende gegevens

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Nathalie van Schayk, teamleider registratie, via n.vanschayk@iknl.nl of 06- 48412977. Meer informatie over de vacature is hier te vinden. Je kunt je sollicitatiebrief en CV tot
5 april 2022 insturen.

 

In het Amsteram Universitair Medisch Centrum (AUMC) is er een nieuwe vacature verschenen:

Trialcoördinator Medische Oncologie

Ben jij die spin in het web bij verschillende onderzoeken binnen de medische oncologie? Met jouw ervaring til je de kwaliteit van het klinisch onderzoek van de afdeling naar een hoger niveau!

De afdeling medische oncologie is gespecialiseerd in de behandeling van patiënten met solide tumoren. Op de afdeling wordt naast directe patiëntenzorg veel aandacht besteed aan wetenschappelijk onderzoek, opleiding en onderwijs. Er is een intensieve deelname aan diverse Fase 1, 2 en 3 studies in samenwerking met de farmaceutische industrie maar ook geïnitieerd vanuit de onderzoeker.

Als Trialcoördinator ben jij de spil bij verschillende onderzoeken binnen de medische oncologie. Hierbij heb je veel contact met verschillende collega’s van diverse specialismen en externen, zowel nationaal als internationaal. Je geeft voorlichting aan de medewerkers van de afdeling, maar bent voor hen ook een aanspreekpunt en een belangrijke bron van informatie.

Concreet houden je werkzaamheden het volgende in:

 • Coördinatie van de opstart-/indieningsfase van het onderzoek, waaronder het indienen van een onderzoeksdossier bij de METC.
 • Onderhandelen over contract en budget, opstellen van begrotingen en coördineren van facturering.
 • Toezien op een adequate uitvoering van het onderzoek conform studieprotocol, internationale wetgeving en ICH-GCP richtlijnen. Denk hierbij aan registratie en/of randomisatie van patiënten, begeleiding van monitorvisites en bijhouden van de Investigator Site File (ISF).
 • Coördinatie van de dataverzameling inclusief het rapporteren van (Serious) Adverse Events in het eCRF (electronic Case Report Forms).
 • Meewerken aan de verbetering van kwaliteitsprocedures.
 • Multidisciplinair overleg met oncologen, arts-onderzoekers en research verpleegkundigen over de voortgang en uitvoering van het onderzoek.
 • Contact onderhouden met betrokken interne afdelingen maar ook met externe partijen (bijvoorbeeld de farmaceut).
 • Onder voorwaarden kunnen ook patiëntgebonden taken onderdeel uitmaken van je takenpakket.
 •  

Als je meer wilt weten over deze functie, klik dan hier. Je kunt reageren tot en met 24 april. Het aantal uur is 28-36 uur, je werkt op beide locaties van het AUMC.

 

Monitor wetenschappelijk onderzoek HOVON Data Center

Binnen een enthousiast en gedreven team is een vacature voor een onderzoeksmedewerker wetenschappelijk onderzoek in de rol van monitor ontstaan.

Als monitor van het HOVON Data Center (HDC) draag je bij aan het bewaken en verbeteren van de kwaliteit waarmee klinische studies worden uitgevoerd in de deelnemende ziekenhuizen. Dit betreft Investigator Initiated Studies fase I, II en III, op het gebied van Hemato-oncologie.

Je voert monitoring visites, kwalificatie visites, initiatie visites en close-out visites uit. Tijdens de monitoring visites controleer je of een studie correct wordt uitgevoerd en gedocumenteerd volgens de geldende wet- en regelgeving. Je verzorgt de voorbereiding van de diverse visites en desbetreffende rapportages. Je begeleidt het onderzoeksteam van het ziekenhuis bij het oplossen van de geconstateerde bevindingen. Ook ben je actief betrokken binnen het HDC en je vormt een belangrijke schakel tussen het HDC studieteam en het ziekenhuis.

De monitor functie is een zeer veelzijdige, flexibele en dynamische functie en vraagt van jou een grote mate van zelfstandigheid en nauwkeurigheid. De ene dag ben je op weg naar een deelnemend ziekenhuis, de andere dag werk je op kantoor of vanuit huis waar je rapporten schrijft over de visites die je hebt afgelegd. Je werkt meestal op meerdere klinische onderzoeken. Je bezoekt ziekenhuizen in Nederland, België en Luxemburg. De functie is vergelijkbaar met die van een CRA.

Een gezonde bevolking en excellente zorg door onderzoek en onderwijs. Daarvoor staat het Erasmus MC. Baanbrekend werken, grenzen verleggen en voorop lopen. In onderzoek, onderwijs en zorg. Bij ons werken denkers die doen. Gedreven aanpakkers die met veel verstand van zaken werken aan het verbeteren en vernieuwen van de zorg van vandaag en de gezondheid van morgen.

De stichting Hemato-Oncologie voor Volwassenen Nederland (HOVON) is een internationaal gerenommeerd instituut dat hoogwaardig en vooruitstrevend onderzoek doet op hematologisch gebied. Het HOVON Data Center, gevestigd in het Erasmus MC, ondersteunt het wetenschappelijk onderzoek en vervult een belangrijke rol bij de uitvoering van internationale multicenter klinische studies.

Klik hier als je meer wilt weten over deze uitdagende functie bij het HOVON datacenter. De vacature sluit op 25 april 2022.

 

Datamanager landelijke melanoomregistratie DMTR

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste datamanager voor de landelijke melanoomregistratie. Kom jij ons team versterken voor 36 uur per week?
 

Van alle patiënten met een gemetastaseerd melanoom wordt een register bijgehouden, een kwaliteitsregistratie genaamd Dutch Melanoma Treatment Registry (DMTR). 
Als datamanager van de DMTR zul je samen met een collega dit patiëntenregister onderhouden voor het Antoni van Leeuwenhoek (AVL). Je bent een belangrijke spil binnen de melanoomgroep en houdt regelmatig contact met de artsen die de patiënten behandelen. Je bent verantwoordelijk voor de voortgang van de registratie en behaalt jaarlijks gestelde deadlines, je kijkt waar verbetering mogelijk is en blijft op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het vlak van melanoomonderzoek.  

 

Onze afdeling
Je komt te werken bij de Wetenschappelijke Administratie van het AVL. Onze afdeling levert de infrastructuur voor patiëntgebonden en fundamenteel onderzoek, middels biostatistische expertise, gecentraliseerde gegevensverzameling en –verwerking en informatiediensten. We ondersteunen artsen en onderzoekers binnen het AVL en werken samen met andere (internationale) onderzoeksgroepen. 

De Tumorregistratie, het team bestaande uit 16 collega’s waaronder je functie valt, is verantwoordelijk voor de wetenschappelijke registratie van tumorgegevens.
Deze functie is uitermate geschikt voor mensen die geïnteresseerd zijn in de wetenschappelijke kant van de gezondheidszorg en voor startende hbo-ers met interesse in dataverzameling. Gedurende het eerste jaar word je op alle facetten van de functie ingewerkt. 

Geïnteresseerd? Klik dan hier voor meer informatie. Je kunt reageren tot en met zondag 8 mei 2022.

 

Laatste Nieuws


UPDATE NIEUWS NVvOD

Door Marjolein Jünger op 14-02-2022 11:12:54

Basisscholing voorjaar 2022: De presentaties van de basisscholing voorjaar 2022 staan op de websi...
Lees artikel

Communicatietraining maart 2022

Door Mariëlle van Smeerdijk op 11-10-2021 12:32:59

De communicatietraining welke eerder afgelast werd vanwege de aangescherpte coronamaatregelen in dec...
Lees artikel

De scholingsagenda is weer up to date

Door Mariëlle van Smeerdijk op 16-06-2021 15:58:11

Zeer regelmatig worden de scholingsagenda's up to date gemaakt. Het loont dus zeker de moeite om...
Lees artikel