Ervaren datamanager / trial coordinator

De functie

Op de afdeling Medische Oncologie worden diverse onderzoeken uitgevoerd; fase I, II en III en compassionate use programma’s. Een deel is geïnitieerd vanuit de farmaceutische industrie en een deel vanuit de afdeling oncologie zelf. Het betreft zowel monocenter als ook multi center studies. Het gaat voornamelijk om studies op het gebied van gastro –intestinale oncologie en oncologische gynaecologie.
U zal een belangrijke rol spelen bij de uitvoering van de verschillende onderzoeken bij de medische oncologie. U houdt zich bezig met de studiecoördinatie, METC indieningen, het verzamelen van patiëntengegevens uit medische dossiers en het verwerken daarvan in de verschillende databases. Tevens verzorgt u een deel van de administratie rondom het onderzoek. U kunt hierbij denken aan het melden van ‘serious adverse events’, monitorbezoeken voorbereiden en het bijhouden van de ‘investigator site file’. Dit alles doet u in nauwe samenwerking met de betrokken onderzoeker en volgens ‘Good Clinical Practice’. Daarnaast bent u aanspreekpunt en heeft u een ondersteunende en adviserende rol naar de onderzoekers, de afdelingen, de farmacie en de externe sites bij multi center ‘investigator initiated’ studies.

Wij vragen

Een enthousiaste collega met HBO werk- en denk niveau en een (para) medische achtergrond. U hebt ervaring met wetenschappelijk onderzoek in de verschillende fasen en het invullen van een e-CRF. U bent GCP/BROK geschoold, bij voorkeur aangesloten bij de NvVOD, flexibel, zelfstandig, gestructureerd en nauwkeurig en kunt goed samenwerken met collega’s. U beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk in het Nederlands en Engels. Kennis van de gezondheidszorg en geldende wet- en regelgeving met betrekking tot onderzoek en dataverzameling is een must en integriteit en respectvolle omgang met vertrouwelijke patiënten informatie is vanzelfsprekend. Ervaring met EPIC strekt tot aanbeveling.

De afdeling

Sinds 2001 heeft de afdeling oncologie een eigen trialbureau. Het trialbureau valt onder de verantwoordelijkheid van het hoofd van de afdeling oncologie. Gemiddeld lopen er 60 studies . Deze worden door het trialbureau opgezet in nauw overleg met de hoofdonderzoeker. De logistieke coördinatie gebeurt in samenwerking met de research verpleegkundigen. Daarnaast is er intensief contact met de betrokken afdelingen.
Denk hierbij aan de apotheek, de radiologie, pathologie en het laboratorium. Dat brengt veel logistieke uitdaging en verantwoordelijkheid met zich mee.

Een goede samenwerking is in dit geheel heel belangrijk. Daar is in ons team geen gebrek aan, we zijn sterk, collegiaal en ervaren.

Wij bieden

Wij bieden je ruime gelegenheid tot ontplooiing, verdieping en verbreding, extra scholing en een plek om te groeien! Werken bij Amsterdam UMC, locatie AMC, betekent werken in een inspirerende en professionele omgeving waar ontwikkeling, in alle opzichten, wordt gestimuleerd.

 • Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring conform CAO UMC schaal 7 maximaal € 3.099,- bruto per maand of schaal 8 maximaal € 3.508,- bruto per maand, op basis van 36 uur.
 • Het salaris is exclusief eventuele toeslagen voor onregelmatige diensten, vakantiegeld (8%) en een eindejaarsuitkering (8,3%).
 • We bieden een aanstelling als Datamanager van 32 uur per week. 
 • Wij bieden in eerste instantie een aanstelling voor 12 maanden, met uitzicht op een vaste aanstelling bij goed functioneren.
 • Naast uitstekende bereikbaarheid met het OV, heeft locatie AMC ook meer dan voldoende parkeerplaatsen voor medewerkers.
 • Pensioen wordt opgebouwd bij het ABP. Locatie AMC draagt een groot deel van de premie bij (70%).
 • Wij hebben een zeer actieve personeelsvereniging en organiseren verschillende (sportieve) activiteiten en evenementen door het jaar heen.

Kijk voor een overzicht van al onze andere arbeidsvoorwaarden op www.werkenbijamc.nl/arbeidsvoorwaarden.

Interesse

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met L. ter Hofstede, E.H. van Daalen of L. Verkleij, via 020-5668229.

Wij zien uit naar onze kennismaking!

 

 


 

Het Nederlands Kanker Instituut - Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL) zoekt voor de afdeling Wetenschappelijke Administratie een

Data manager / SQL developer (m/v)

(36 uur)

De afdeling:

Het antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis streeft er naar om tenminste 25% van de patienten te laten deelnemen aan klinische studies. De afdeling Wetenschappelijke Administratie is het Data Center voor klinisch wetenschappelijk onderzoek van het NKI-AVL. Het Data Center ondersteunt onderzoekers en onderzoeksgroepen binnen en buiten het NKI-AVL bij het methodologisch ontwerp, projectmanagement, documenteren, datamanagement, monitoring, analyseren en rapporteren van klinische trials onderzoek, alles binnen de kaders van Good Clinical Practice. Het Data Center heeft ruim 100 medewerkers in dienst.

Jouw functie binnen onze afdeling

Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit van de data van klinische studies. Dat doe je door middel van het opstellen en programmeren van checks voor het valideren van data en het maken van listings en voortgangsrapportages. Het werk is divers en vraagt grote nauwkeurigheid. Je onderzoekt meldingen over data kwaliteit, bedenkt, ontwerpt en implementeert nieuwe richtlijnen, werkprocessen en controles en neemt deel aan de projecten binnen de organisatie. Je bent het aanspreekpunt rondom data vragen; kent de inhoud maar ook de processen. Je weet anderen te motiveren en creëert bewustwording rondom het belang van data kwaliteit.

Jouw profiel

We zoeken een enthousiaste, toegewijde collega met gevoel voor detail.

Spreekt de uitdaging je aan en herken je jezelf in onderstaande voorwaarden, dan nodigen we jou graag uit voor een kennismaking.

 • Afgeronde HBO of academische opleiding met een cijfermatige component;
 • Aantoonbare affiniteit met data kwaliteit;
 • 2+ jaar ervaring met SQL en T-SQL;
 • Kennis en ervaring met databasebeheer;
 • Ervaring met SAS is een pre;
 • Kennis van klinisch onderzoek en oncologie in het bijzonder is een pre.
 • Beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift;
 • Hands-on mentaliteit, goede contactuele eigenschappen, iemand die zich staande weet te houden in een dynamische omgeving.

Jouw ontwikkelingsmogelijkheden en arbeidsvoorwaarden

Met de innovatie en groei die we de komende jaren als organisatie gaan doormaken, staan ook jouw ontwikkeling en groei centraal. Vanzelfsprekend staan wij open voor initiatieven die jouw ontwikkeling en die van onze afdeling ondersteunen. De basis voor jouw arbeidsvoorwaarden is conform de CAO ziekenhuizen. Het betreft in eerste instantie een aanstelling voor de duur van een jaar. De functie is ingeschaald volgens FWG 45-50 afhankelijk van ervaring en expertise. Daarnaast maakt een vaste eindejaarsuitkering deel uit van de secundaire voorwaarden.

Interesse 

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Henk Botma, Coördinator centraal datamanagement via de afdeling recruitment, T 020 512 2897 of e-mail h.botma@nki.nl.

De sluitingsdatum van deze vacature is op woensdag XX XXX 2019. De eerste selectieronde zal vanaf week XX ingepland worden.

Wil je meteen solliciteren?

Uw sollicitatiebrief en curriculum vitae, kunt u als bijlagen toevoegen aan het webformulier op onze site. Indien dit niet mogelijk is, kunt u uw schriftelijke sollicitatie met curriculum vitae sturen naar e-mailadres work@nki.nl. Is het voor u onmogelijk om via Internet te solliciteren dan kunt u uw brief richten aan de afdeling Personeel & Organisatie, Nederlands Kanker Instituut - Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis, Plesmanlaan 121, 1066 CX  Amsterdam. Vermeld a.u.b. het vacaturenummer op uw brief of e-mail (en linksboven op de envelop).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 


 

Clinical Research Monitor (36 uur)

 

 • Else Meijer
 • Clinical Research Associate Farmacologie
 • 020-5127495

Jouw functie binnen onze afdeling

Voor de Afdeling Wetenschappelijke Administratie (WA) zoekt het Antoni van Leeuwenhoek (AVL) een CLINICAL RESEARCH MONITOR voor 24-36 uur in de week.
 
De afdeling
De afdeling WA is het Data Center voor klinisch wetenschappelijk onderzoek van het AVL en onze researchorganisatie het Nederlands Kanker Instituut (NKI). Het Data Center ondersteunt onderzoekers binnen en buiten het AVL bij de protocol evaluatie routing, het ontwerpen, projectmanagement, documenteren, datamanagement, monitoring, analyseren en rapporteren van klinische trials en klinisch onderzoek. Dit gebeurt middels biostatistische expertise, gecentraliseerde gegevensverzameling en –verwerking, centrale registratie en randomisatie en ontwikkeling van eCRFs, databases en informatie diensten. Het Data Center heeft 90 medewerkers in dienst.
 
De functie
De Clinical Research Monitor (CRM) zal zich bezig houden met het monitoren en het bewaken van de processen van klinische studies zowel in het AVL als in de andere deelnemende centra.  Je bezoekt de deelnemende ziekenhuizen voor initiatie en monitoring van de studies volgens ICH/GCP. Je rapporteert schriftelijk de bevindingen van deze visites aan de onderzoeker en adviseert de onderzoekers bij het oplossen van geconstateerde knelpunten. Je bent verantwoordelijk voor het onderhouden van goede relaties met deelnemende onderzoekers en medewerkers in de deelnemende ziekenhuizen teneinde een efficiënte samenwerking te bewerkstelligen. De CRM heeft nauw contact alle leden van het studieteam zowel in de deelnemende centra als op de WA.

Jouw profiel

Je bent een gedreven persoon en houdt van uitdagingen.
 
Spreekt de uitdaging je aan en herken je jezelf in onderstaande voorwaarden, dan nodigen we jou graag uit voor een kennismaking!

 • Afgeronde (para) medische opleiding op tenminste HBO niveau
 • Bij voorkeur enige ervaring als monitor/CRA , ervaring met oncologie studies is een pré
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
 • In het bezit van het GCP_WMO-, BROK-, of equivalent GCP-certificaat of bereid dit certificaat te halen
 • Je kunt zelfstandig problemen bij de uitvoer van klinisch onderzoek identificeren en bent pro-actief
 • Zelfstandig kunnen werken aangezien je verantwoordelijk bent voor het organiseren van de eigen werkzaamheden binnen de functie beschrijving
 • Je kunt werken in teamverband en kunt samenwerken met Medisch Specialisten en en medewerkers van verschillende disciplines
 • Een flexibele, klantgerichte en nauwkeurige werkhouding
 • Bereidheid tot reizen, mogelijk ook in het buitenland

 

Jouw ontwikkelingsmogelijkheden en arbeidsvoorwaarden

Het betreft een dienstverband voor één jaar met de mogelijkheid tot verlenging.
De arbeidsvoorwaarden zijn volgens de CAO Ziekenhuizen waarbij het salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring wordt ingeschaald in FWG functiegroep 50, maximaal € 3.490,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Een 13e maand is onderdeel van de arbeidsvoorwaarden.
 
Wil je meer weten?
Voor verdere informatie over de functie kun je contact opnemen met Else Meijer, tel. 020-512 7495 (e.meijer@nki.nl).
 
Deze vacature staat zowel intern als extern uit.
Je kunt reageren tot en met maandag 7 januari 2019.
 
Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
 

Wil je meer weten? Bel naar:

 • Else Meijer
 • 020-5127495

 

 

Commissieleden gezocht!

Van de NVvOD Registratiecommissie

In de registratiecommissie ontstaan komend jaar twee vacatures. We hebben momenteel vijf beoordelende leden, een secretaris die de registratiecommissie organisatorisch begeleidt, een extern adviserend lid en een secretaresse.

In de loop van 2017 komt een eind aan het zittingstermijnen van de voorzitter en de secretaris.

Gelukkig is één van de zittende leden bereid het voorzitterschap over te nemen.

Onze secretaris zal nog iets langer haar plaats houden ten einde de continuïteit te waarborgen.

We zoeken twee personen met ruime ervaring in het werkveld van een (of meer) van de drie vakgebieden waar kwaliteitskaders voor bestaan. (lokaal oncologie datamanager, centraal oncologie datamanager en oncologie monitor).

Wij hopen dat één daarvan in de gelegenheid is het secretariaat in de loop van 2018 over te nemen. Uiteraard is registratie in een van de kwaliteitsregisters een vereiste.

Gezien de huidige samenstelling van ons team, zijn we op zoek (doch niet uitsluitend) naar kandidaten van buiten  IKNL.

Je belangrijkste taak is regelmatig aanvragen beoordelen van collega’s die zich willen (pre- of her-) registreren in een van de drie kwaliteitsregisters. Elke aanvraag wordt door twee leden beoordeeld volgens de criteria van de kwaliteitskaders. Eventuele bespreekgevallen komen in onze vergaderingen ter tafel. We vergaderen tweemaal per jaar in Utrecht. Je reiskosten worden vergoed door de NVvOD.

Wil je meedenken en –werken in onze registratiecommissie, dan graag reageren bij ons secretariaat: secretariaat@nvvod.nl

Voor vragen over deze (onbezoldigde) functie kun je contact opnemen met registratie@nvvod.nl


 

Laatste Nieuws


Gratis abonnement Oncologieuptodate

Door Monique Schnater op 01-05-2019 15:31:21

Datamanagers kunnen, ondanks de afwezigheid van een BIG nummer, een gratis abonnement krijgen op het...
Lees artikel

GE scholing 29 maart 2019

Door Monique Schnater op 08-04-2019 10:30:29

Op 29 maart j.l. heeft IKNL in samenwerking met de NVvOD een GE-scholing georganiseerd voor datamana...
Lees artikel

AVL \'Oncologie in perspectief - 25 jaar\', 20 juni 2019 Amsterdam

Door Monique Schnater op 07-03-2019 11:26:38

Beste lezer, Het symposiumprogramma is bekend en daar zijn we trots op! Op donderdag 20 juni 2019 ...
Lees artikel