Centraal Datamanager

Jouw functie binnen onze afdeling


Het Antoni van Leeuwenhoek (AVL) zoekt voor de afdeling Wetenschappelijke Administratie (WA) een Centraal Datamanager (36 uur).


De afdeling
Het AVL streeft er naar om tenminste 25% van de patiënten te laten deelnemen aan klinische studies. De afdeling Wetenschappelijke Administratie is het Data Center voor klinisch wetenschappelijk onderzoek van het Nederlands Kanker Instituut van het AVL. Het Data Center ondersteunt onderzoekers en onderzoeksgroepen binnen en buiten het AVL bij het methodologisch ontwerp, projectmanagement, documenteren, datamanagement, monitoring, analyseren en rapporteren van klinische trials onderzoek, alles binnen de kaders van Good Clinical Practice. Het Data Center heeft ruim 100 medewerkers in dienst.
In samenwerking met andere collega’s van het Data Center ben je verantwoordelijk voor het op tijd, correct en compleet verzameld krijgen van data in het kader van klinische studies.
Alle facetten van het centraal datamanagement komen daarbij aan bod, o.a.: review studie protocollen, ontwerpen van Case Record Forms (CRF), valideren van de gebouwde elektronische CRFs aan de hand van jouw specificaties, opstellen en testen van consistentie checks, “cleanen” van de data met als afronding het locken van het eCRF van de studie en het verzorgen van veiligheidsrapportage.
In deze functie wordt van je verwacht dat je proactief ingesteld bent en uitstekende communicatieve eigenschappen bezit. Je werkt in een team van 11 enthousiaste en dedicated centraal datamanagers en nauw samen met de projectleider, monitor(s), statistici en de lokaal data managers. Ook zal je betrokken worden bij het openen van nieuwe deelnemende centra door het geven van (online) demonstraties/trainingen van het eCRF.


Jouw profiel
We zoeken een enthousiaste, toegewijde collega met gevoel voor detail.
Spreekt de uitdaging je aan en herken je jezelf in onderstaande voorwaarden, dan nodigen we jou graag uit voor een kennismaking.
 Je hebt een (para)medische opleiding op tenminste HBO niveau afgerond.
 Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden.
 Je hebt een goed organiserend vermogen en je bent stressbestendig.
 Sterke affectie voor computers en het werken met gegevensbestanden.
 Ruime ervaring met Excel en Access.
 Kennis van SQL is een pre.
 Je bent in staat zelfstandig en proactief te werken en je bent sociaal vaardig.
 Kennis van klinisch onderzoek en oncologie in het bijzonder is een pre.
 Assertief, accuraat, flexibel, ordelijk en oplettend zijn kenmerken die jou typeren.


Jouw ontwikkelingsmogelijkheden en arbeidsvoorwaarden

Met de innovatie en groei die we de komende jaren als organisatie gaan doormaken, staan ook jouw ontwikkeling en groei centraal. Vanzelfsprekend staan wij open voor initiatieven die jouw ontwikkeling en die van onze afdeling ondersteunen. De basis voor jouw arbeidsvoorwaarden is conform de CAO ziekenhuizen. Het betreft in eerste instantie een aanstelling voor de duur van een jaar. De functie is ingeschaald volgens FWG 45-50, het salaris zal tussen de € 2.251,- en €
3.664,- bedragen op basis van ervaring en opleiding. Daarnaast maakt een vaste eindejaarsuitkering van 8,33% en vakantiegeld van 8,33% deel uit van de secundaire voorwaarden.


Interesse

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Henk Botma, Coördinator centraal datamanagement via de afdeling recruitment, T 020 512 2897 of e-mail h.botma@nki.nl.

De sluitingsdatum van deze vacature is op maandag 24 februari 2020. De eerste selectieronde zal vanaf week 10 ingepland worden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 


DATAMANAGER TRIALBUREAU

 
 
 

 

 

 

OMSCHRIJVING

Het verbeteren van de oncologische zorg, op welke manier dan ook, is een belangrijke beweegreden voor mensen om bij IKNL te werken. Zo ook voor onze datamanagers: zij zijn degenen die klinisch wetenschappelijk onderzoek ondersteunen. Niet alleen door het vastleggen van belangrijke data, maar ook door het sparren met en adviseren van medisch specialisten. Een kritische blik, staan voor waar je in gelooft en doorzettingsvermogen is wat onze datamanagers kenmerkt.

Herken jij je hier in? Wil jij bijdragen aan belangrijk wetenschappelijk onderzoek? Wij zijn op zoek naar een nieuwe:

Datamanager trialbureau
32 uur per week 

regio Breda

VACATURE INFORMATIE

De functie

Een datamanager trialbureau werkt veelal in het ziekenhuis, voert gegevens in voor het onderzoek volgens de geldende wetgeving en onderhoudt contact met de researchafdeling van het betreffende ziekenhuis.

Je taken

 • ondersteunen van klinisch wetenschappelijk oncologisch onderzoek door het verzamelen van de vereiste studiegegevens en het correct vastleggen hiervan
 • tijdig verzamelen van relevante gegevens uit het medisch dossier volgens het onderzoeksprotocol
 • noteren en verwerken van deze gegevens in CRF’s (case report forms)
 • controleren of ontbrekende gegevens alsnog aangeleverd worden door verantwoordelijke partijen
 • vastleggen en beheren van gevoelige data conform de geldende wet- en regelgeving
 • informeren van in- en externe contacten over de voortgang, protocol violations en/of ontbrekende gegevens

Wij vragen

 • afgeronde (para)medische hbo-opleiding
 • kennis van de gezondheidszorg
 • actuele kennis van wet- en regelgeving, in ieder geval binnen Good Clinical Practice (GCP), is een pluspunt
 • om te gaan met deadlines en werken onder druk
 • een sterk ontwikkeld analytisch vermogen, een hoge mate van nauwkeurigheid en systematische werkhouding
 • goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk in het Nederlands en schriftelijk in (medisch) Engels
 • geduld, enthousiasme en doorzettingsvermogen
 • goed kunnen functioneren in teamverband
 • integriteit en respectvolle omgang met vertrouwelijke patiëntinformatie
 • zelfstandige werkhouding

Wij bieden

 • een mooie kans onderzoek naar kanker te ondersteunen
 • afwisselend werk in een collegiaal team binnen een organisatie die continu in beweging is
 • een jaarcontract met mogelijkheid tot verlenging
 • arbeidsvoorwaarden conform Cao Ziekenhuizen
 • goede aanvullende secundaire voorwaarden; flexibele werktijden met veel eigen verantwoordelijkheid, volledige 13e maand, volledige reiskostenvergoeding met een NS Business card, 4 weken verlof + 1,5 week PLB en een volledige maand vakantiegeld
 • voor niet geregistreerde datamanagers is de functie gedurende de opleiding ingedeeld in FWG 40,  met een maximum van trede 4 (€  1.984,-- tot max. € 2.453,- bruto op fulltime basis), afhankelijk van opleiding en ervaring. Voor geregistreerde datamanagers is de functie ingedeeld in FWG 45, € 2.251 tot max € 3.225 bruto op fulltime basis

Integraal Kankercentrum Nederland

Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) is een onafhankelijk kennis- en kwaliteitsinstituut voor de oncologische en palliatieve zorg met de Nederlandse Kankerregistratie (NKR) als belangrijkste basis. Met de cijfers uit de NKR doen we onderzoek, faciliteren we regionale samenwerking en ondersteunen we kwaliteitsverbetering in de praktijk. Samen met zorgprofessionals bepalen we de registraties, rapportages en verbeteringen om de oncologische en palliatieve zorg in Nederland naar een nog hoger niveau te tillen. Dit doen we onder meer vanuit onze multidisciplinaire tumorteams: medewerkers met verschillende achtergronden werken samen op een tumorsoort om zo optimaal kennis en kunde te kunnen benutten. Met KWF Kankerbestrijding en NKF richt IKNL zich via www.kanker.nl ook op patiënten. IKNL is een organisatie van ongeveer vijfhonderdvijftig medewerkers verspreid over acht locaties in Nederland.

De afdeling Registratie

De afdeling registratie ondersteunt onder meer bij de opzet en uitvoer van wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe kankerbehandelingen. Dit gebeurt door middel van lokaal en centraal datamanagement, landelijk trialconsulentschap en monitoring.

Solliciteren

Je sollicitatie (brief & cv) kun je insturen tot en met 29 februari 2020, gericht aan Marjon Temmink, HR adviseur, via mail naar m.temmink@iknl.nl

De gesprekken vinden plaats op dinsdag 10 maart 2020

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Marjolein Hendrikx (teamleider datamanagers regio Nijmegen, m.hendrikx@iknl.nl, tel: 06-19986340). Meer informatie over IKNL is te vinden op www.iknl.nl.

Wij zien je sollicitatie graag tegemoet.  

 Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 

 


 •  
 • BOOG is een onderzoeksgroep die als primaire doel heeft om de behandeling, kwaliteit van leven en de overleving van de borstkankerpatiënt te verbeteren. Als Research Manager ben je hierbij een belangrijke schakel: je ondersteunt diverse, project gerelateerde zaken en bent contactpersoon voor verschillende partijen. Een uitdagende, verantwoordelijke functie waarbij zowel inhoudelijke expertise als communicatieve vaardigheden nodig zijn. Herken jij je hier in? Wil jij ook bijdragen aan belangrijk wetenschappelijk onderzoek? Wij zijn op zoek naar een nieuwe collega:
 • Research Manager
  24 – 32 uur
  Amsterdam
 • De Research Manager heeft tot taak klinisch onderzoek te ontwikkelen samen met onderzoekers en dit onderzoek te ondersteunen in de ruimste zin van het woord. Acquisitie bij en samenwerking met farmaceutische bedrijven is een belangrijk onderdeel van de functie. De Research Manager vult de onderzoekers bij uitstek aan op de organisatorische en financiële aspecten tijdens de opzet en uitvoering van klinische studies. De Research Manager coördineert en stimuleert de ontwikkeling van trials en bewaakt deze vanaf de uitvoerings- tot en met de evaluatiefase. Accenten binnen deze functie zijn pro activiteit en het fungeren als gelijkwaardige gesprekspartner voor onderzoekers.
 • Je taken
  • proactief onderhouden van contacten met betrokken professionals, medewerkers van farmaceutische bedrijven
  en andere externen in het BOOG-netwerk
  • opstellen van studiebegrotingen en budgetbewaking van studies
  • fondsen werven door het schrijven van subsidieaanvragen
  • managen en coördineren van alle studieactiviteiten binnen vooraf gestelde tijdstermijnen, waaronder:
  haalbaarheidsonderzoek en budgettering, selecteren van deelnemende centra, opstarten en monitoren van de
  voortgang van centra, primair contactpersoon voor de projectmedewerker(s); je stuurt de dagelijkse
  communicatie en activiteiten rondom de studie aan
  • participeren in selectie en aansturing van dienstverlenende partijen, en effectief volgen van studievoortgang en
  kwaliteit
  • begeleiden van indicatie specifieke werkgroepen en de activiteiten die daaruit voortkomen
  • mee ontwikkelen van studieprotocollen en studie gerelateerde documentatie en procedures
  • implementeren van de wet- en andere regelgeving in trialprocedures
  • bevorderen van trialparticipatie
  • meedenken bij het ontwikkelen van strategisch beleid en visie van de BOOG
  • uitdragen en bewaken van strategisch beleid en visie van de BOOG
 • Wij vragen
  • academisch werk- en denkniveau in (bio)medische richting
  • actuele kennis van klinisch wetenschappelijk onderzoek waaronder GCP, regelgeving en klinische
  onderzoeksprocessen
  • minimaal 5 jaar ervaring in het opzetten en uitvoeren van klinisch onderzoek; ervaring in oncologie is een pré
  • aantoonbaar bedrijfskundig en financieel inzicht
  • ervaring met aanvragen en verantwoorden van subsidies
  • ruime ervaring met projectmatig werken
  • sterke affiniteit met de doelstelling van BOOG
  • goede interpersoonlijke- en communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling
  • goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel schriftelijk als mondeling
  • flexibel en resultaatgericht
  • bereid tot het werken met flexibele werktijden (beperkt aantal avondvergaderingen)
  • competenties: initiatiefrijk, verantwoordelijkheid, doortastendheid, resultaatgerichtheid, samenwerken
 • Wij bieden
  • werk in een faciliterende, professionele organisatie
  • een plek in een hecht team van acht medewerkers
  • mogelijkheden om eigen initiatieven vorm te geven
  • een aanstelling bij Integraal Kankercentrum Nederland met detachering aan het BOOG Study Center, binnen de
  Cao Ziekenhuizen
  • een jaarcontract met intentie tot verlenging
  • primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden conform Cao Ziekenhuizen
  • de functie is ingedeeld in FWG 60, met een salaris waarvan de hoogte afhankelijk is van je opleiding en ervaring
  van € 3.225,- tot maximaal € 4.682,- op basis van een 36-urige werkweek, exclusief vakantie- en eindejaarstoeslag
  Over BOOG
 • De Borstkanker Onderzoek Groep (BOOG) is de onderzoeksgroep in Nederland die zich ten doel stelt al het klinisch
  onderzoek betreffende borstkanker in Nederland te initiëren, te bevorderen, af te stemmen en te faciliteren met het
  primaire doel de behandeling, kwaliteit van leven en overleving van de borstkankerpatiënt te verbeteren. De wijze
  waarop de BOOG dit gestalte geeft, is het opzetten en uitvoeren van breed gedragen (inter)nationale klinische studies
  waarbij ook gebruik gemaakt wordt van translationeel onderzoek. Ook is er overleg met vertegenwoordigers van
  patiëntenorganisaties. De BOOG werkt daarbij aan de verbetering van de infrastructuur voor onderzoek in de
  samenwerkende ziekenhuizen met als doel zoveel mogelijk patiënten te laten participeren.
  In dit samenwerkingsverband nemen alle ziekenhuizen en academische centra in Nederland met de daaraan
  verbonden onderzoekers deel. Daarnaast maken farmaceutische bedrijven, (inter)nationale onderzoeksgroepen en
  patiëntenorganisaties deel uit van het BOOG-netwerk.
  Het BOOG Study Center is het faciliterende bureau van de BOOG en fungeert als centraal aanspreekpunt en
  ondersteunt bij het opzetten, coördineren en uniformeren van de BOOG-trials.
  Solliciteren
 • Je sollicitatie (motivatiebrief + cv) kun je insturen naar secretariaat@boogstudycenter.nl. Stuur deze documenten
  s.v.p. in pdf-formaat, met je naam in de titels van de documenten en vermelding van ‘Vacature’ in het onderwerpveld.
  Voor vragen of aanvullende informatie mag gemaild worden naar dr. A. Elise van Leeuwen-Stok, directeur, via
  e.vanleeuwen@boogstudycenter.nl.
  Prescreening op social media kan onderdeel zijn van deze procedure.
  Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 

 

Het Clinical Trial Center (CTC) heeft een vacature voor een

Monitor (CRA) Klinisch Wetenschappelijk Onderzoek

32-36 uur per week

Binnen een enthousiast, gedreven en sterk groeiend team is een vacature voor monitor (CRA) klinisch wetenschappelijk onderzoek ontstaan.

In het kort

 

 • Je hebt een sleutelpositie in het waarborgen van de kwaliteit van klinisch onderzoek binnen het Erasmus MC
 • Als onderdeel van de Monitor Unit ondersteun je onderzoekers van diverse afdelingen en studies rondom diverse ziektebeelden
 • De functie is vergelijkbaar met die van een CRA

 

Functie-inhoud

Als monitor draag je bij aan het bewaken en verbeteren van de kwaliteit waarmee studies worden uitgevoerd in de deelnemende ziekenhuizen. Dit betreft Investigator Initiated Erasmus MC Studies fase I, II en III, binnen een diversiteit aan ziektebeelden. De Monitor Unit is onderdeel van team INVENT binnen het Clinical Trial Center (CTC).

Je werkzaamheden bestaan uit het bezoeken van ziekenhuizen in Nederland. Je voert studie specifieke visites, kwalificatie visites, initiatie visites en close-out visites uit en verzorgt desbetreffende rapportages en trainingen. Je begeleidt de onderzoekers bij het oplossen van de geconstateerde bevindingen. Daarnaast stel je monitor plannen op en ben je betrokken bij de voorbereiding van de diverse  ziekenhuis visites. Ook ben je betrokken bij het uitbreiden van het monitor team binnen het CTC. In die hoedanigheid draag je bij aan het ontwikkelen en professionaliseren van werkprocessen. (De functie is vergelijkbaar met die van een CRA).

Werkomgeving

Een gezonde bevolking en excellente zorg door onderzoek en onderwijs. Daarvoor staat het Erasmus MC. Baanbrekend werken, grenzen verleggen en voorop lopen. In onderzoek, onderwijs en zorg. Bij ons werken denkers die doen. Gedreven aanpakkers die met veel verstand van zaken werken aan het verbeteren en vernieuwen van de zorg van vandaag en de gezondheid van morgen.

Het team INVENT binnen het CTC Erasmus MC ondersteunt Investigator Initiated klinisch wetenschappelijk onderzoek op vele vakgebieden in de breedste zin van het woord, waaronder diverse hematologische/oncologische ziektebeelden. Het team INVENT is een positief ingesteld, flexibel en energiek team dat zich inzet voor onderzoekers in het Erasmus MC.

 

Profiel

Je hebt een opleiding op HBO- of academisch niveau waarin je de nodige (bio)medische kennis en wetenschappelijke vaardigheden hebt opgedaan. Hierdoor kun je de studieprotocollen doorgronden en ben je een kundige gesprekspartner voor onderzoekers en research professionals op de site. Daarnaast ben je goed op de hoogte van de regelgeving rondom klinisch onderzoek en kun je een recent certificaat van GCP of BROK training overleggen. Je hebt werkervaring met klinisch (geneesmiddelen) onderzoek in de rol van monitor/CRA of datamanager. Zowel kandidaten met een junior als senior profiel worden van harte uitgenodigd te solliciteren.
 

Verder herken jij jezelf in de volgende omschrijvingen:

 • Je bent communicatief sterk en kan goed samenwerken.
 • Je werkt zorgvuldig en bent gericht op kwaliteit bij jezelf en anderen.
 • Je kunt je eigen werk goed plannen en organiseren en toont daarbij initiatief met een flexibele instelling.
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal zowel mondeling als schriftelijk op professioneel niveau.
 • Je hebt een rijbewijs en de beschikking over een auto, en je bent bereid om veel te reizen.

 

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor de aanstelling.

Wat bieden wij
Het bruto maandsalaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal €3.604,- (monitor schaal 8) / € 4.078,- (senior monitor schaal 9) bij een volledige werkweek van 36 uur. Daarnaast bieden wij onder andere een eindejaarsuitkering van 8,3%, een individueel reiskostenbudget, studiemogelijkheden en persoonlijk budget voor ontwikkeling. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (UMC).

Inlichtingen
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Mark Mannaart (Manager Bedrijfsvoering CTC) of Ilse van Oosterom (coördinator CTC team INVENT). Zij zijn bereikbaar op telefoonnummer 0107041566.

Solliciteren
Je kun(t) solliciteren door gebruik te maken van de sollicitatiebutton op de website.
http://werkenbijerasmusmc.nl/vacature/31321/monitor-cra-klinisch-wetenschappelijk-onderzoek-43.07.19.tddh

 

 


Functie: datamanager met coördinerende taken

Introductie                              

Binnen de vakgroep Interne Geneeskunde van het Albert Schweitzer Ziekenhuis te Dordrecht, ontstaat een vacature voor een datamanager met coördinerende taken binnen de oncologie/hematologie.

Fte/dagen/uren

Voor 24-32 uur per week

De functie

Je komt te werken in een professioneel en ambitieus team van researchmedewerkers. Als datamanager biedt je ondersteuning bij de uitvoering van organisatorisch veelal complexe klinische studies met een hoge diversiteit. Als datamanager verzorg je coördinerende taken mbt het opstarten van klinische studies, daarnaast verzamel je gegevens uit de dossiers van patiënten die deelnemen aan een studie en interpreteer en verwerk je de medische gegevens in CRF’s (Case Record Forms). Verder voer je kwaliteitscontroles uit met betrekking tot het naleven van het protocol. Het organiseren en documenteren van diverse aspecten van de trials behoort tot je taken.

Onze vraag

Je beschikt over een afgeronde (para-)medische hbo-opleiding en bij voorkeur een NVvOD registratie. Je hebt ervaring als datamanager voor medisch onderzoek, bij voorkeur ook van de hematologie/oncologie. Je bent in bezit van een recent GCP certificaat dan wel bereid om deze te behalen. Je werkt nauwkeurig, gestructureerd, maar ook efficiënt. Je kunt zowel in een team als zelfstandig werken. Je beschikt over een sterk ontwikkeld analytisch vermogen, een hoge mate van nauwkeurigheid en werkt  systematisch. Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal en de medische terminologie.

Ons aanbod

Je komt te werken in een enthousiast team binnen een goede werksfeer, waar vooruitstrevende zorg geleverd wordt aan een bijzondere categorie patiënten. Het betreft in eerste instantie een functie voor de duur van 1 jaar en met een vooruitzicht, bij goed functioneren, op een vast contract. Bij interne kandidaten met een arbeidsovereenkomst van onbepaalde tijd blijft de overeenkomst gehandhaafd. Inschaling is afhankelijk van opleiding en werkervaring. De overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de Cao-ziekenhuizen.

Informatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Maaike van de Heuvel, verpleegkundig specialist, tel 078 6523577 of Joyce Olsthoorn, trial coördinator, tel 078 6545134 of Ewald Reijerink, afdelingshoofd Interne Geneeskunde, tel 078 6523220.

Heb je als externe sollicitant eerder gesolliciteerd? Dan heb je waarschijnlijk een inlogaccount gekregen voor Outsite. Je kunt inloggen met je mailadres en het eerder gekregen wachtwoord. Als je het wachtwoord niet meer weet, dan kun je dit via Outsite opvragen. We verzoeken je je sollicitatie en CV als 1 bestand te uploaden.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Aan niet door de manager P&O geautoriseerde opdrachten kunnen geen rechten worden ontleend

 


 

CLINICAL RESEARCH MONITOR (32-36 uur)

Jouw functie binnen onze afdeling

Je bewaakt en monitort de processen van klinische studies die door onderzoekers van het Antoni van Leeuwenhoek (AVL) zijn opgezet. Dit doe je bij ons in het AVL en je gaat hiervoor ook naar andere deelnemende ziekenhuizen. Hierdoor draag jij bij aan deze klinische studies, met als doel de beste behandelmethoden te ontwikkelen voor onze patiënten. 

Je bezoekt de deelnemende ziekenhuizen voor initiatie en monitoring van de klinische studies volgens de ICH/GCP richtlijnen. Je rapporteert de bevindingen van deze visites schriftelijk aan de onderzoekers en je adviseert bij het oplossen van geconstateerde knelpunten. Je onderhoudt goede relaties met de onderzoekers en de medewerkers van de deelnemende ziekenhuizen met als doel een goede en efficiënte samenwerking. Je hebt nauw contact met alle leden van het studieteam in het AVL en bij de deelnemende centra.

Je werkt op de afdeling Wetenschappelijke Administratie, het Data Center voor klinisch wetenschappelijk onderzoek. Samen met meer dan 100 collega’s ondersteunen we onderzoekers binnen en buiten het AVL bij de protocol evaluatie routing, het ontwerpen, projectmanagement, documenteren, datamanagement, monitoring, analyseren en rapporteren van klinische studies.  We doen dit door middel van biostatistische expertise, gecentraliseerde gegevensverzameling en –verwerking, centrale registratie en randomisatie en ontwikkeling van eCRFs, databases en informatie diensten.

Jouw Profiel

Je hebt talent voor organiseren

Herken je jezelf in onderstaande voorwaarden, dan nodigen we jou graag uit voor een kennismaking!

 • Je hebt bij voorkeur een afgeronde (para) medische opleiding op tenminste HBO niveau.
 • Je hebt minimaal 1 jaar ervaring als monitor/CRA.
 • Ervaring met oncologie studies is een pré.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • In het bezit van het GCP_WMO-, BROK-, of equivalent GCP-certificaat.

Je werkt veelal zelfstandig  en nauwkeurig om eventuele knelpunten bij de uitvoer van klinische studies te identificeren. Je werkt met alle betrokkenen aan de klinische studies, samenwerken gaat jou makkelijk af. Door je klantgerichte en nauwkeurige werkhouding weet je medisch specialisten en onderzoekers aan je te binden. Je bent flexibel en bereidt om te reizen om de diverse deelnemende ziekenhuizen in Nederland te bezoeken.

Jouw arbeidsvoorwaarden en ontwikkelmogelijkheden

Je krijgt in 1e instantie een dienstverband voor 1 jaar met de mogelijkheid tot verlenging. Je salaris bedraagt maximaal € 3.490,- bruto per maand op basis van een 36 uur. Verder ontvang je ook 8,33% vakantiegeld en een 13e maand.

Wil je meer informatie?

Voor verdere informatie over de functie kunt u contact opnemen met Else Meijer en Marlous Dillingh, Teamleiders Clinical Operations, via 020-5122640 of via Arjen Biesterveld, recruiter, 020-5122897.

 


Datamanager

Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie heeft als missie om ieder kind met kanker te genezen met optimale kwaliteit van leven. Het centrum combineert daarvoor topzorg en topresearch in een nationaal kinderoncologisch centrum behorend tot de allerbeste centra van de wereld. Overleven met kwaliteit van leven, daar draait het om! Binnen het Trial- en Datacentrum zijn we op zoek naar een datamanager.

Werkzaamheden

Een datamanager bij Het Prinses Máxima Centrum is bezig met het verzamelen en aanleveren van gegevens voor diverse behandel- en studieprotocollen en Basisregistratie. Er is sprake van meerdere, gelijktijdige onderzoeken met complexe gegevensverzamelingen. 


Taken en verantwoordelijkheden

Voorbereiden en organiseren van datamanagement

 • Het actief deelnemen aan initiële site visits;
 • Het signaleren en helpen oplossen van knelpunten;
 • Interne afspraken maken inzake datamanagement;
 • Registreren en randomiseren van patiënten;
 • Controleren van de in- en exclusiecriteria en overige toelatingscriteria;
 • Aanmelden patiënt bij de verrichter van het onderzoek of behandelprotocol;
 • Informeren van de artsen over randomisatieprocedure en uitslag.

Verzamelen, coderen en registreren van gegevens

 • Het vastleggen van de vereiste gegevens in CRF’s (papier of digitaal), door het verzamelen, coderen en vertalen van medische gegevens uit het patiëntendossier;
 • Tijdig aanleveren van ingevulde CRF’s, SAE’s etc aan de verrichter van het onderzoek;
 • Het oplossen en tijdig beantwoorden van queries vanuit de verrichter van het onderzoek;
 • Het documenteren en archiveren.

Bewaken voortgang en kwaliteit dataverzameling

 • Het controleren, signaleren en terugkoppelen aan de betreffende persoon indien afgeweken wordt van de GCP, de WMO of het onderzoeksprotocol;
 • Bijdragen aan implementatie van lokale datamanagement SOPs door het checken van de SOPs, aangeven van mogelijk wijzigingen ter verbetering van de procedures, en op de hoogte blijven van veranderingen;
 • Het ondersteunen van monitorvisits;
 • Het coördineren van het verzenden van brongegevens zoals PA-coupes en fotocd-roms door andere afdelingen ten behoeve van externe review.

Algemene informatievooziening

 • Het geven van voorlichting aan artsen over protocollen, vooral gericht op randomisatieprocedure en SAE meldingen.

Verrichten van overige werkzaamheden

 • Neemt deel aan relevante besprekingen en bijeenkomsten over voortgang, procedures, bijzonderheden etc;
 • Houdt zich op de hoogte van relevante ontwikkelingen in het vakgebied van oncologie datamanagement door onder ander volgen van bij- en nascholing.

 

Persoonsprofiel 

Opleiding en ervaring:

 • (Para) medische HBO-opleiding;
 • Beheersing algemene medische terminologie;
 • affiniteit met het onderzoeksgebied Kinderoncologie;
 • Kennis van richtlijnen GCP.


Competenties en vaardigheden

 • Is accuraat en systemisch;
 • Handelt vanuit het belang van patiënt en ouders;
 • Weet zich snel in een nieuwe rol te voegen en speelt effectief in op veranderende situaties;
 • Blijft effectief presteren onder druk;
 • Handelt anticiperend in plaats van afwachtend;
 • Werkt op de grens van wat bekend is en wat kan, en weet deze grenzen te verleggen;
 • Weet anderen in staat te stellen hun werk naar beste kunnen te doen;
 • Is zelfkritisch en zoekt actief naar mogelijkheden eigen kennis en vaardigheden te ontwikkelen;
 • Is in staat feedback te geven en te ontvangen;
 • Neemt verantwoordelijkheid voor eigen handelen;
 • Is zich bewust van de omgeving en speelt in op de behoeften van anderen;
 • Is duidelijk en constructief naar collega’s.


Werken bij het Prinses Maxima Centrum

 • Het Prinses Máxima Centrum valt onder de CAO Ziekenhuizen;
 • Het centrum hanteert werkweken van 36 uur. De functie is voor 36 uur per week;
 • Het betreft een aanstelling voor een jaar;
 • De functie valt in FWG 50 van de cao ziekenhuizen, het salaris is afhankelijk van kennis en ervaring.


Ben je enthousiast geworden voor deze functie?

 

DETAILS

 • - 36 uur per week
 • - FWG 50
 • - 1 jaar, met uitzicht op verlenging

CONTACTPERSOON

Jan Lieverst
Telefoon: 088-9725787

jlieverst@skion.nl


 

Het Nederlands Kanker Instituut - Antoni van Leeuwenhoek (NKI-AVL) integreert een oncologisch ziekenhuis en een centrum voor wetenschappelijk kankeronderzoek in één organisatie.

De Wetenschappelijke Administratie van het Nederlands Kanker Instituut - Antoni van Leeuwenhoek (NKI-AVL) zoekt een enthousiaste

Clinical Projects Manager

32-36 uur

De afdelingen:

De Clinical Trial Service Unit (CTSU) van de afdeling Wetenschappelijke Administratie (WA) ondersteunt onderzoekers binnen het NKI-AVL bij alle facetten van patiëntgebonden klinisch wetenschappelijk onderzoek: de protocol evaluatie routing, het ontwerpen, projectmanagement, contracten, documenteren, datamanagement, monitoring, analyseren en rapporteren van klinische trials en klinisch onderzoek. Dit gebeurt middels biostatistische expertise, gecentraliseerde gegevensverzameling en -verwerking, centrale registratie en randomisatie en ontwikkeling van eCRFs, databases en informatie diensten. De CTSU heeft ruim 100 medewerkers in dienst.

Binnen het NKI-AVL wordt veel patiëntgebonden onderzoek verricht. De Clinical Projects Manager (CPM) biedt ondersteuning aan de onderzoekers en tumorspecifieke studiegroepen.

De functie:

In samenwerking met andere onderdelen van de CTSU gaat u het medisch onderzoeksteam ondersteunen bij de uitvoer van klinisch wetenschappelijk onderzoek (zowel investigator-geïnitieerde studies als farma-geïnitieerde studies). De functie omvat o.a. studie coördinatie en organisatie, het samenstellen en indienen van het studiedossier en eventuele amendementen bij de Toetsende Commissie (bijv. METC) en Bevoegde Instantie, het opzetten van de Investigator Site File en het verzorgen van de rapportages tijdens en na afloop van het klinisch wetenschappelijk onderzoek. De CPM is het aanspreekpunt voor de verschillende betrokken afdelingen, de sponsor en indien van toepassing, de deelnemende centra.

De CPM houdt overzicht, draagt bij aan het voorkomen, signaleren en oplossen van problemen en speelt een belangrijke rol in het verhogen van de kwaliteit van het onderzoek. De CPM werkt nauw samen met de onderzoekers en promovendi van de desbetreffende afdeling, en ressorteert hiërarchisch onder de teamleider Clinical Operations.

Aangeboden wordt een dynamische werkplek met een prettige werksfeer.

Wat vraagt het NKI-AVL?

 • U hebt een afgeronde (para)medische opleiding op tenminste HBO niveau.
 • U hebt HBO/Academisch denk- en werkniveau met een groot analytisch vermogen.
 • U hebt aantoonbare capaciteiten op het gebied van organiseren en coördineren.
 • U hebt een zelfstandige, flexibele, proactieve en nauwkeurige werkhouding.
 • U kunt goed samenwerken in teamverband, professioneel en servicegericht.
 • U hebt aantoonbare werkervaring in het klinisch onderzoek (‘clinical trials’) en kennis van de bijbehorende processen en methodologie.
 • U bent in het bezit van het GCP WMO-, BROK-, of equivalent GCP-certificaat.
 • U hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • Affiniteit met het oncologische werkveld is een pre.

Wat biedt het NKI-AVL:

Het betreft een 32-36-uurs dienstverband voor de duur van 1 jaar met mogelijkheid voor verlenging. Het salaris bedraagt minimaal € 2.665,- en maximaal € 3.917,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek, overeenkomstig FWG functiegroep 55. De overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO ziekenhuizen. Naast deze arbeidsvoorwaarden biedt het NKI-AVL een uitstekende werksfeer in een gespecialiseerd ziekenhuis en diverse mogelijkheden tot deskundigheidsbevordering.

Eerst meer weten?

Informatie over de functie kunt u verkrijgen via mevrouw Else Meijer, telefoon: 020 - 512 2640, e-mail: e.meijer@nki.nl; aanwezig maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

Je wilt meteen solliciteren?

Je sollicitatiebrief en curriculum vitae, kunt als bijlagen toevoegen aan het webformulier op onze site www.werkenbijhetnki.nl. Klik op de vacature waarop u wilt solliciteren. Daar treft u onderaan een sollicitatiebutton die naar het webformulier leidt. Na het verzenden van het formulier zult u spoedig een reactie van ons ontvangen.

Alléén als bovenstaande webformulier door onverwachte technische redenen niet ingevuld kan worden, kunt u uw schriftelijke sollicitatie met curriculum vitae sturen naar het e-mailadres work@nki.nl met vermelding van het vacaturenummer in de onderwerpregel van de e-mail of in de sollicitatiebrief.

 

Laatste Nieuws


Oncologie in Perspectief 18 juni 2020

Door Monique Schnater op 10-02-2020 16:07:56

Net als afgelopen jaren organiseert het Antoni van Leeuwenhoek (AVL)  komend jaar voor de 26ste...
Lees artikel

Basisscholing najaar 2019

Door Monique Schnater op 07-11-2019 13:20:48

Eind oktober 2019 wederom een zeer geslaagde NVvOD Basisscholing, waarin theorie en praktijk elkaar ...
Lees artikel

NVvOD in 2020

Door Monique Schnater op 11-09-2019 13:23:56

Bijgevoegd vinden jullie een speciale editie van de nieuwsbrief. Zoals jullie inmiddels misschien al...
Lees artikel