Het Clinical Trial Center (CTC) heeft een vacature voor een

Monitor (CRA) Klinisch Wetenschappelijk Onderzoek

32-36 uur per week

Binnen een enthousiast, gedreven en sterk groeiend team is een vacature voor monitor (CRA) klinisch wetenschappelijk onderzoek ontstaan.

In het kort

 

 • Je hebt een sleutelpositie in het waarborgen van de kwaliteit van klinisch onderzoek binnen het Erasmus MC
 • Als onderdeel van de Monitor Unit ondersteun je onderzoekers van diverse afdelingen en studies rondom diverse ziektebeelden
 • De functie is vergelijkbaar met die van een CRA

 

Functie-inhoud

Als monitor draag je bij aan het bewaken en verbeteren van de kwaliteit waarmee studies worden uitgevoerd in de deelnemende ziekenhuizen. Dit betreft Investigator Initiated Erasmus MC Studies fase I, II en III, binnen een diversiteit aan ziektebeelden. De Monitor Unit is onderdeel van team INVENT binnen het Clinical Trial Center (CTC).

Je werkzaamheden bestaan uit het bezoeken van ziekenhuizen in Nederland. Je voert studie specifieke visites, kwalificatie visites, initiatie visites en close-out visites uit en verzorgt desbetreffende rapportages en trainingen. Je begeleidt de onderzoekers bij het oplossen van de geconstateerde bevindingen. Daarnaast stel je monitor plannen op en ben je betrokken bij de voorbereiding van de diverse  ziekenhuis visites. Ook ben je betrokken bij het uitbreiden van het monitor team binnen het CTC. In die hoedanigheid draag je bij aan het ontwikkelen en professionaliseren van werkprocessen. (De functie is vergelijkbaar met die van een CRA).

Werkomgeving

Een gezonde bevolking en excellente zorg door onderzoek en onderwijs. Daarvoor staat het Erasmus MC. Baanbrekend werken, grenzen verleggen en voorop lopen. In onderzoek, onderwijs en zorg. Bij ons werken denkers die doen. Gedreven aanpakkers die met veel verstand van zaken werken aan het verbeteren en vernieuwen van de zorg van vandaag en de gezondheid van morgen.

Het team INVENT binnen het CTC Erasmus MC ondersteunt Investigator Initiated klinisch wetenschappelijk onderzoek op vele vakgebieden in de breedste zin van het woord, waaronder diverse hematologische/oncologische ziektebeelden. Het team INVENT is een positief ingesteld, flexibel en energiek team dat zich inzet voor onderzoekers in het Erasmus MC.

 

Profiel

Je hebt een opleiding op HBO- of academisch niveau waarin je de nodige (bio)medische kennis en wetenschappelijke vaardigheden hebt opgedaan. Hierdoor kun je de studieprotocollen doorgronden en ben je een kundige gesprekspartner voor onderzoekers en research professionals op de site. Daarnaast ben je goed op de hoogte van de regelgeving rondom klinisch onderzoek en kun je een recent certificaat van GCP of BROK training overleggen. Je hebt werkervaring met klinisch (geneesmiddelen) onderzoek in de rol van monitor/CRA of datamanager. Zowel kandidaten met een junior als senior profiel worden van harte uitgenodigd te solliciteren.
 

Verder herken jij jezelf in de volgende omschrijvingen:

 • Je bent communicatief sterk en kan goed samenwerken.
 • Je werkt zorgvuldig en bent gericht op kwaliteit bij jezelf en anderen.
 • Je kunt je eigen werk goed plannen en organiseren en toont daarbij initiatief met een flexibele instelling.
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal zowel mondeling als schriftelijk op professioneel niveau.
 • Je hebt een rijbewijs en de beschikking over een auto, en je bent bereid om veel te reizen.

 

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor de aanstelling.

Wat bieden wij
Het bruto maandsalaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal €3.604,- (monitor schaal 8) / € 4.078,- (senior monitor schaal 9) bij een volledige werkweek van 36 uur. Daarnaast bieden wij onder andere een eindejaarsuitkering van 8,3%, een individueel reiskostenbudget, studiemogelijkheden en persoonlijk budget voor ontwikkeling. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (UMC).

Inlichtingen
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Mark Mannaart (Manager Bedrijfsvoering CTC) of Ilse van Oosterom (coördinator CTC team INVENT). Zij zijn bereikbaar op telefoonnummer 0107041566.

Solliciteren
Je kun(t) solliciteren door gebruik te maken van de sollicitatiebutton op de website.
http://werkenbijerasmusmc.nl/vacature/31321/monitor-cra-klinisch-wetenschappelijk-onderzoek-43.07.19.tddh

 

 


Functie: datamanager met coördinerende taken

Introductie                              

Binnen de vakgroep Interne Geneeskunde van het Albert Schweitzer Ziekenhuis te Dordrecht, ontstaat een vacature voor een datamanager met coördinerende taken binnen de oncologie/hematologie.

Fte/dagen/uren

Voor 24-32 uur per week

De functie

Je komt te werken in een professioneel en ambitieus team van researchmedewerkers. Als datamanager biedt je ondersteuning bij de uitvoering van organisatorisch veelal complexe klinische studies met een hoge diversiteit. Als datamanager verzorg je coördinerende taken mbt het opstarten van klinische studies, daarnaast verzamel je gegevens uit de dossiers van patiënten die deelnemen aan een studie en interpreteer en verwerk je de medische gegevens in CRF’s (Case Record Forms). Verder voer je kwaliteitscontroles uit met betrekking tot het naleven van het protocol. Het organiseren en documenteren van diverse aspecten van de trials behoort tot je taken.

Onze vraag

Je beschikt over een afgeronde (para-)medische hbo-opleiding en bij voorkeur een NVvOD registratie. Je hebt ervaring als datamanager voor medisch onderzoek, bij voorkeur ook van de hematologie/oncologie. Je bent in bezit van een recent GCP certificaat dan wel bereid om deze te behalen. Je werkt nauwkeurig, gestructureerd, maar ook efficiënt. Je kunt zowel in een team als zelfstandig werken. Je beschikt over een sterk ontwikkeld analytisch vermogen, een hoge mate van nauwkeurigheid en werkt  systematisch. Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal en de medische terminologie.

Ons aanbod

Je komt te werken in een enthousiast team binnen een goede werksfeer, waar vooruitstrevende zorg geleverd wordt aan een bijzondere categorie patiënten. Het betreft in eerste instantie een functie voor de duur van 1 jaar en met een vooruitzicht, bij goed functioneren, op een vast contract. Bij interne kandidaten met een arbeidsovereenkomst van onbepaalde tijd blijft de overeenkomst gehandhaafd. Inschaling is afhankelijk van opleiding en werkervaring. De overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de Cao-ziekenhuizen.

Informatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Maaike van de Heuvel, verpleegkundig specialist, tel 078 6523577 of Joyce Olsthoorn, trial coördinator, tel 078 6545134 of Ewald Reijerink, afdelingshoofd Interne Geneeskunde, tel 078 6523220.

Heb je als externe sollicitant eerder gesolliciteerd? Dan heb je waarschijnlijk een inlogaccount gekregen voor Outsite. Je kunt inloggen met je mailadres en het eerder gekregen wachtwoord. Als je het wachtwoord niet meer weet, dan kun je dit via Outsite opvragen. We verzoeken je je sollicitatie en CV als 1 bestand te uploaden.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Aan niet door de manager P&O geautoriseerde opdrachten kunnen geen rechten worden ontleend

 


 

CLINICAL RESEARCH MONITOR (32-36 uur)

Jouw functie binnen onze afdeling

Je bewaakt en monitort de processen van klinische studies die door onderzoekers van het Antoni van Leeuwenhoek (AVL) zijn opgezet. Dit doe je bij ons in het AVL en je gaat hiervoor ook naar andere deelnemende ziekenhuizen. Hierdoor draag jij bij aan deze klinische studies, met als doel de beste behandelmethoden te ontwikkelen voor onze patiënten. 

Je bezoekt de deelnemende ziekenhuizen voor initiatie en monitoring van de klinische studies volgens de ICH/GCP richtlijnen. Je rapporteert de bevindingen van deze visites schriftelijk aan de onderzoekers en je adviseert bij het oplossen van geconstateerde knelpunten. Je onderhoudt goede relaties met de onderzoekers en de medewerkers van de deelnemende ziekenhuizen met als doel een goede en efficiënte samenwerking. Je hebt nauw contact met alle leden van het studieteam in het AVL en bij de deelnemende centra.

Je werkt op de afdeling Wetenschappelijke Administratie, het Data Center voor klinisch wetenschappelijk onderzoek. Samen met meer dan 100 collega’s ondersteunen we onderzoekers binnen en buiten het AVL bij de protocol evaluatie routing, het ontwerpen, projectmanagement, documenteren, datamanagement, monitoring, analyseren en rapporteren van klinische studies.  We doen dit door middel van biostatistische expertise, gecentraliseerde gegevensverzameling en –verwerking, centrale registratie en randomisatie en ontwikkeling van eCRFs, databases en informatie diensten.

Jouw Profiel

Je hebt talent voor organiseren

Herken je jezelf in onderstaande voorwaarden, dan nodigen we jou graag uit voor een kennismaking!

 • Je hebt bij voorkeur een afgeronde (para) medische opleiding op tenminste HBO niveau.
 • Je hebt minimaal 1 jaar ervaring als monitor/CRA.
 • Ervaring met oncologie studies is een pré.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • In het bezit van het GCP_WMO-, BROK-, of equivalent GCP-certificaat.

Je werkt veelal zelfstandig  en nauwkeurig om eventuele knelpunten bij de uitvoer van klinische studies te identificeren. Je werkt met alle betrokkenen aan de klinische studies, samenwerken gaat jou makkelijk af. Door je klantgerichte en nauwkeurige werkhouding weet je medisch specialisten en onderzoekers aan je te binden. Je bent flexibel en bereidt om te reizen om de diverse deelnemende ziekenhuizen in Nederland te bezoeken.

Jouw arbeidsvoorwaarden en ontwikkelmogelijkheden

Je krijgt in 1e instantie een dienstverband voor 1 jaar met de mogelijkheid tot verlenging. Je salaris bedraagt maximaal € 3.490,- bruto per maand op basis van een 36 uur. Verder ontvang je ook 8,33% vakantiegeld en een 13e maand.

Wil je meer informatie?

Voor verdere informatie over de functie kunt u contact opnemen met Else Meijer en Marlous Dillingh, Teamleiders Clinical Operations, via 020-5122640 of via Arjen Biesterveld, recruiter, 020-5122897.

 


Datamanager

Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie heeft als missie om ieder kind met kanker te genezen met optimale kwaliteit van leven. Het centrum combineert daarvoor topzorg en topresearch in een nationaal kinderoncologisch centrum behorend tot de allerbeste centra van de wereld. Overleven met kwaliteit van leven, daar draait het om! Binnen het Trial- en Datacentrum zijn we op zoek naar een datamanager.

Werkzaamheden

Een datamanager bij Het Prinses Máxima Centrum is bezig met het verzamelen en aanleveren van gegevens voor diverse behandel- en studieprotocollen en Basisregistratie. Er is sprake van meerdere, gelijktijdige onderzoeken met complexe gegevensverzamelingen. 


Taken en verantwoordelijkheden

Voorbereiden en organiseren van datamanagement

 • Het actief deelnemen aan initiële site visits;
 • Het signaleren en helpen oplossen van knelpunten;
 • Interne afspraken maken inzake datamanagement;
 • Registreren en randomiseren van patiënten;
 • Controleren van de in- en exclusiecriteria en overige toelatingscriteria;
 • Aanmelden patiënt bij de verrichter van het onderzoek of behandelprotocol;
 • Informeren van de artsen over randomisatieprocedure en uitslag.

Verzamelen, coderen en registreren van gegevens

 • Het vastleggen van de vereiste gegevens in CRF’s (papier of digitaal), door het verzamelen, coderen en vertalen van medische gegevens uit het patiëntendossier;
 • Tijdig aanleveren van ingevulde CRF’s, SAE’s etc aan de verrichter van het onderzoek;
 • Het oplossen en tijdig beantwoorden van queries vanuit de verrichter van het onderzoek;
 • Het documenteren en archiveren.

Bewaken voortgang en kwaliteit dataverzameling

 • Het controleren, signaleren en terugkoppelen aan de betreffende persoon indien afgeweken wordt van de GCP, de WMO of het onderzoeksprotocol;
 • Bijdragen aan implementatie van lokale datamanagement SOPs door het checken van de SOPs, aangeven van mogelijk wijzigingen ter verbetering van de procedures, en op de hoogte blijven van veranderingen;
 • Het ondersteunen van monitorvisits;
 • Het coördineren van het verzenden van brongegevens zoals PA-coupes en fotocd-roms door andere afdelingen ten behoeve van externe review.

Algemene informatievooziening

 • Het geven van voorlichting aan artsen over protocollen, vooral gericht op randomisatieprocedure en SAE meldingen.

Verrichten van overige werkzaamheden

 • Neemt deel aan relevante besprekingen en bijeenkomsten over voortgang, procedures, bijzonderheden etc;
 • Houdt zich op de hoogte van relevante ontwikkelingen in het vakgebied van oncologie datamanagement door onder ander volgen van bij- en nascholing.

 

Persoonsprofiel 

Opleiding en ervaring:

 • (Para) medische HBO-opleiding;
 • Beheersing algemene medische terminologie;
 • affiniteit met het onderzoeksgebied Kinderoncologie;
 • Kennis van richtlijnen GCP.


Competenties en vaardigheden

 • Is accuraat en systemisch;
 • Handelt vanuit het belang van patiënt en ouders;
 • Weet zich snel in een nieuwe rol te voegen en speelt effectief in op veranderende situaties;
 • Blijft effectief presteren onder druk;
 • Handelt anticiperend in plaats van afwachtend;
 • Werkt op de grens van wat bekend is en wat kan, en weet deze grenzen te verleggen;
 • Weet anderen in staat te stellen hun werk naar beste kunnen te doen;
 • Is zelfkritisch en zoekt actief naar mogelijkheden eigen kennis en vaardigheden te ontwikkelen;
 • Is in staat feedback te geven en te ontvangen;
 • Neemt verantwoordelijkheid voor eigen handelen;
 • Is zich bewust van de omgeving en speelt in op de behoeften van anderen;
 • Is duidelijk en constructief naar collega’s.


Werken bij het Prinses Maxima Centrum

 • Het Prinses Máxima Centrum valt onder de CAO Ziekenhuizen;
 • Het centrum hanteert werkweken van 36 uur. De functie is voor 36 uur per week;
 • Het betreft een aanstelling voor een jaar;
 • De functie valt in FWG 50 van de cao ziekenhuizen, het salaris is afhankelijk van kennis en ervaring.


Ben je enthousiast geworden voor deze functie?

 

DETAILS

 • - 36 uur per week
 • - FWG 50
 • - 1 jaar, met uitzicht op verlenging

CONTACTPERSOON

Jan Lieverst
Telefoon: 088-9725787

jlieverst@skion.nl


 

Het Nederlands Kanker Instituut - Antoni van Leeuwenhoek (NKI-AVL) integreert een oncologisch ziekenhuis en een centrum voor wetenschappelijk kankeronderzoek in één organisatie.

De Wetenschappelijke Administratie van het Nederlands Kanker Instituut - Antoni van Leeuwenhoek (NKI-AVL) zoekt een enthousiaste

Clinical Projects Manager

32-36 uur

De afdelingen:

De Clinical Trial Service Unit (CTSU) van de afdeling Wetenschappelijke Administratie (WA) ondersteunt onderzoekers binnen het NKI-AVL bij alle facetten van patiëntgebonden klinisch wetenschappelijk onderzoek: de protocol evaluatie routing, het ontwerpen, projectmanagement, contracten, documenteren, datamanagement, monitoring, analyseren en rapporteren van klinische trials en klinisch onderzoek. Dit gebeurt middels biostatistische expertise, gecentraliseerde gegevensverzameling en -verwerking, centrale registratie en randomisatie en ontwikkeling van eCRFs, databases en informatie diensten. De CTSU heeft ruim 100 medewerkers in dienst.

Binnen het NKI-AVL wordt veel patiëntgebonden onderzoek verricht. De Clinical Projects Manager (CPM) biedt ondersteuning aan de onderzoekers en tumorspecifieke studiegroepen.

De functie:

In samenwerking met andere onderdelen van de CTSU gaat u het medisch onderzoeksteam ondersteunen bij de uitvoer van klinisch wetenschappelijk onderzoek (zowel investigator-geïnitieerde studies als farma-geïnitieerde studies). De functie omvat o.a. studie coördinatie en organisatie, het samenstellen en indienen van het studiedossier en eventuele amendementen bij de Toetsende Commissie (bijv. METC) en Bevoegde Instantie, het opzetten van de Investigator Site File en het verzorgen van de rapportages tijdens en na afloop van het klinisch wetenschappelijk onderzoek. De CPM is het aanspreekpunt voor de verschillende betrokken afdelingen, de sponsor en indien van toepassing, de deelnemende centra.

De CPM houdt overzicht, draagt bij aan het voorkomen, signaleren en oplossen van problemen en speelt een belangrijke rol in het verhogen van de kwaliteit van het onderzoek. De CPM werkt nauw samen met de onderzoekers en promovendi van de desbetreffende afdeling, en ressorteert hiërarchisch onder de teamleider Clinical Operations.

Aangeboden wordt een dynamische werkplek met een prettige werksfeer.

Wat vraagt het NKI-AVL?

 • U hebt een afgeronde (para)medische opleiding op tenminste HBO niveau.
 • U hebt HBO/Academisch denk- en werkniveau met een groot analytisch vermogen.
 • U hebt aantoonbare capaciteiten op het gebied van organiseren en coördineren.
 • U hebt een zelfstandige, flexibele, proactieve en nauwkeurige werkhouding.
 • U kunt goed samenwerken in teamverband, professioneel en servicegericht.
 • U hebt aantoonbare werkervaring in het klinisch onderzoek (‘clinical trials’) en kennis van de bijbehorende processen en methodologie.
 • U bent in het bezit van het GCP WMO-, BROK-, of equivalent GCP-certificaat.
 • U hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • Affiniteit met het oncologische werkveld is een pre.

Wat biedt het NKI-AVL:

Het betreft een 32-36-uurs dienstverband voor de duur van 1 jaar met mogelijkheid voor verlenging. Het salaris bedraagt minimaal € 2.665,- en maximaal € 3.917,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek, overeenkomstig FWG functiegroep 55. De overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO ziekenhuizen. Naast deze arbeidsvoorwaarden biedt het NKI-AVL een uitstekende werksfeer in een gespecialiseerd ziekenhuis en diverse mogelijkheden tot deskundigheidsbevordering.

Eerst meer weten?

Informatie over de functie kunt u verkrijgen via mevrouw Else Meijer, telefoon: 020 - 512 2640, e-mail: e.meijer@nki.nl; aanwezig maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

Je wilt meteen solliciteren?

Je sollicitatiebrief en curriculum vitae, kunt als bijlagen toevoegen aan het webformulier op onze site www.werkenbijhetnki.nl. Klik op de vacature waarop u wilt solliciteren. Daar treft u onderaan een sollicitatiebutton die naar het webformulier leidt. Na het verzenden van het formulier zult u spoedig een reactie van ons ontvangen.

Alléén als bovenstaande webformulier door onverwachte technische redenen niet ingevuld kan worden, kunt u uw schriftelijke sollicitatie met curriculum vitae sturen naar het e-mailadres work@nki.nl met vermelding van het vacaturenummer in de onderwerpregel van de e-mail of in de sollicitatiebrief.

 

Laatste Nieuws


Basisscholing najaar 2019

Door Monique Schnater op 07-11-2019 13:20:48

Eind oktober 2019 wederom een zeer geslaagde NVvOD Basisscholing, waarin theorie en praktijk elkaar ...
Lees artikel

NVvOD in 2020

Door Monique Schnater op 11-09-2019 13:23:56

Bijgevoegd vinden jullie een speciale editie van de nieuwsbrief. Zoals jullie inmiddels misschien al...
Lees artikel

Gratis abonnement Oncologieuptodate

Door Monique Schnater op 01-05-2019 15:31:21

Datamanagers kunnen, ondanks de afwezigheid van een BIG nummer, een gratis abonnement krijgen op het...
Lees artikel