Het Clinical Trial Center (CTC) (Erasmus MC) heeft een vacature voor een

Monitor

32-36 uur per week

Functie-inhoud

Binnen een enthousiast en gedreven team is een vacature voor een onderzoeks medewerker wetenschappelijk onderzoek, in de rol van monitor ontstaan.

Als monitor draag je bij aan het bewaken en verbeteren van de kwaliteit waarmee studies worden uitgevoerd in de deelnemende ziekenhuizen. Dit betreft Investigator Initiated Erasmus MC Studies fase I, II en III, binnen een diversiteit aan ziektebeelden. Monitoring is onderdeel van team INVENT binnen het Clinical Trial Center (CTC).

Je werkzaamheden bestaan uit het bezoeken van ziekenhuizen in Nederland. Je voert studie specifieke visites, kwalificatie visites, initiatie visites en close-out visites uit en verzorgt desbetreffende rapportages en trainingen. Je begeleidt de onderzoekers bij het oplossen van de geconstateerde bevindingen. Daarnaast stel je monitor plannen op en ben je betrokken bij de voorbereiding van de diverse  ziekenhuis visites. Ook ben je betrokken bij het opzetten van het monitor team binnen het CTC. In die hoedanigheid draag je bij aan het ontwikkelen en professionaliseren van werkprocessen. (De functie is vergelijkbaar met die van een CRA).


Werkomgeving


Een gezonde bevolking en excellente zorg door onderzoek en onderwijs. Daarvoor staat het Erasmus MC. Baanbrekend werken, grenzen verleggen en voorop lopen. In onderzoek, onderwijs en zorg. Bij ons werken denkers die doen. Gedreven aanpakkers die met veel verstand van zaken werken aan het verbeteren en vernieuwen van de zorg van vandaag en de gezondheid van morgen.

Het team INVENT binnen het CTC Erasmus MC ondersteunt Investigator Initiated klinisch wetenschappelijk onderzoek op vele vakgebieden in de breedste zin van het woord, waaronder diverse hematologische/oncologische ziektebeelden. Het team INVENT is een positief ingesteld en flexibel team dat zich inzet voor onderzoekers in het Erasmus MC.

 

Profiel

Je hebt een opleiding op HBO- of academisch niveau waarin je de nodige (bio)medische kennis en wetenschappelijke vaardigheden hebt opgedaan. Hierdoor kun je de studieprotocollen doorgronden en ben je een kundige gesprekspartner voor onderzoekers en research professionals op de site. Daarnaast ben je goed op de hoogte van de regelgeving rondom klinisch onderzoek en kun je een recent certificaat van GCP training overleggen. Je hebt werkervaring met klinisch (geneesmiddelen) onderzoek waarvan tenminste 1 jaar in de rol van monitor/CRA. Zowel kandidaten met een junior als senior profiel worden van harte uitgenodigd te solliciteren.

Verder herken jij jezelf in de volgende omschrijvingen:
• Je bent communicatief sterk en kan goed samenwerken.
• Je werkt zorgvuldig en bent gericht op kwaliteit bij jezelf en anderen.
• Je kunt je eigen werk goed plannen en organiseren en toont daarbij initiatief met een flexibele instelling.
• Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal mondeling en schriftelijk op professioneel niveau.
• Je hebt een rijbewijs en de beschikking over een auto, en je bent bereid om veel te reizen.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor de aanstelling.

Wat bieden wij
Het bruto maandsalaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal €3.476,- (junior schaal 8) / € 3.933,- (senior schaal 9) bij een volledige werkweek van 36 uur. Daarnaast bieden wij onder andere een eindejaarsuitkering van 8,3%, een individueel reiskostenbudget, studiemogelijkheden en persoonlijk budget voor ontwikkeling. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (UMC).


Inlichtingen
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Mark Mannaart (Manager Bedrijfsvoering CTC) of Ilse van Oosterom (coördinator CTC team INVENT). Zij zijn bereikbaar op telefoonnummer 0107041566.

Solliciteren
Je kun(t) solliciteren door gebruik te maken van de sollicitatiebutton op de Eramus MC website.

 

 


Clinical Research Monitor (36 uur)

 

 • Else Meijer
 • Clinical Research Associate Farmacologie
 • 020-5127495

Jouw functie binnen onze afdeling

Voor de Afdeling Wetenschappelijke Administratie (WA) zoekt het Antoni van Leeuwenhoek (AVL) een CLINICAL RESEARCH MONITOR voor 24-36 uur in de week.
 
De afdeling
De afdeling WA is het Data Center voor klinisch wetenschappelijk onderzoek van het AVL en onze researchorganisatie het Nederlands Kanker Instituut (NKI). Het Data Center ondersteunt onderzoekers binnen en buiten het AVL bij de protocol evaluatie routing, het ontwerpen, projectmanagement, documenteren, datamanagement, monitoring, analyseren en rapporteren van klinische trials en klinisch onderzoek. Dit gebeurt middels biostatistische expertise, gecentraliseerde gegevensverzameling en –verwerking, centrale registratie en randomisatie en ontwikkeling van eCRFs, databases en informatie diensten. Het Data Center heeft 90 medewerkers in dienst.
 
De functie
De Clinical Research Monitor (CRM) zal zich bezig houden met het monitoren en het bewaken van de processen van klinische studies zowel in het AVL als in de andere deelnemende centra.  Je bezoekt de deelnemende ziekenhuizen voor initiatie en monitoring van de studies volgens ICH/GCP. Je rapporteert schriftelijk de bevindingen van deze visites aan de onderzoeker en adviseert de onderzoekers bij het oplossen van geconstateerde knelpunten. Je bent verantwoordelijk voor het onderhouden van goede relaties met deelnemende onderzoekers en medewerkers in de deelnemende ziekenhuizen teneinde een efficiënte samenwerking te bewerkstelligen. De CRM heeft nauw contact alle leden van het studieteam zowel in de deelnemende centra als op de WA.

Jouw profiel

Je bent een gedreven persoon en houdt van uitdagingen.
 
Spreekt de uitdaging je aan en herken je jezelf in onderstaande voorwaarden, dan nodigen we jou graag uit voor een kennismaking!

 • Afgeronde (para) medische opleiding op tenminste HBO niveau
 • Bij voorkeur enige ervaring als monitor/CRA , ervaring met oncologie studies is een pré
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
 • In het bezit van het GCP_WMO-, BROK-, of equivalent GCP-certificaat of bereid dit certificaat te halen
 • Je kunt zelfstandig problemen bij de uitvoer van klinisch onderzoek identificeren en bent pro-actief
 • Zelfstandig kunnen werken aangezien je verantwoordelijk bent voor het organiseren van de eigen werkzaamheden binnen de functie beschrijving
 • Je kunt werken in teamverband en kunt samenwerken met Medisch Specialisten en en medewerkers van verschillende disciplines
 • Een flexibele, klantgerichte en nauwkeurige werkhouding
 • Bereidheid tot reizen, mogelijk ook in het buitenland

 

Jouw ontwikkelingsmogelijkheden en arbeidsvoorwaarden

Het betreft een dienstverband voor één jaar met de mogelijkheid tot verlenging.
De arbeidsvoorwaarden zijn volgens de CAO Ziekenhuizen waarbij het salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring wordt ingeschaald in FWG functiegroep 50, maximaal € 3.490,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Een 13e maand is onderdeel van de arbeidsvoorwaarden.
 
Wil je meer weten?
Voor verdere informatie over de functie kun je contact opnemen met Else Meijer, tel. 020-512 7495 (e.meijer@nki.nl).
 
Deze vacature staat zowel intern als extern uit.
Je kunt reageren tot en met maandag 7 januari 2019.
 
Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
 

Wil je meer weten? Bel naar:

 • Else Meijer
 • 020-5127495

 

 

Commissieleden gezocht!

Van de NVvOD Registratiecommissie

In de registratiecommissie ontstaan komend jaar twee vacatures. We hebben momenteel vijf beoordelende leden, een secretaris die de registratiecommissie organisatorisch begeleidt, een extern adviserend lid en een secretaresse.

In de loop van 2017 komt een eind aan het zittingstermijnen van de voorzitter en de secretaris.

Gelukkig is één van de zittende leden bereid het voorzitterschap over te nemen.

Onze secretaris zal nog iets langer haar plaats houden ten einde de continuïteit te waarborgen.

We zoeken twee personen met ruime ervaring in het werkveld van een (of meer) van de drie vakgebieden waar kwaliteitskaders voor bestaan. (lokaal oncologie datamanager, centraal oncologie datamanager en oncologie monitor).

Wij hopen dat één daarvan in de gelegenheid is het secretariaat in de loop van 2018 over te nemen. Uiteraard is registratie in een van de kwaliteitsregisters een vereiste.

Gezien de huidige samenstelling van ons team, zijn we op zoek (doch niet uitsluitend) naar kandidaten van buiten  IKNL.

Je belangrijkste taak is regelmatig aanvragen beoordelen van collega’s die zich willen (pre- of her-) registreren in een van de drie kwaliteitsregisters. Elke aanvraag wordt door twee leden beoordeeld volgens de criteria van de kwaliteitskaders. Eventuele bespreekgevallen komen in onze vergaderingen ter tafel. We vergaderen tweemaal per jaar in Utrecht. Je reiskosten worden vergoed door de NVvOD.

Wil je meedenken en –werken in onze registratiecommissie, dan graag reageren bij ons secretariaat: secretariaat@nvvod.nl

Voor vragen over deze (onbezoldigde) functie kun je contact opnemen met registratie@nvvod.nl


 

Laatste Nieuws


Bedankt!

Door Ciska de Ruijter op 19-12-2018 12:33:52

Namens het bestuur willen we graag iedereen bedanken die het afgelopen jaar zijn of haar steentje he...
Lees artikel

Symposiumprogramma 2018 is bekend: Oncologie in perspectief - Van DNA naar Beter

Door Monique Schnater op 26-04-2018 14:56:17

Op donderdag 21 juni a.s. is het zover. Dan is het alweer het 24ste symposium 'Oncologie in...
Lees artikel

Donamo

Door Monique Schnater op 18-04-2018 12:02:19

  Het Antoni van Leeuwenhoek heeft een boeiend programma samengesteld waarbij de laatste kenni...
Lees artikel