Back

Het NVvOD Kwaliteitsregister
Wie opgenomen wil worden in het Kwaliteitsregister van de NVvOD dient zich eerst te preregistreren. Uiterlijk 3 jaar na goedkeuring van de preregistratie moet een aanvraag registratie ingediend zijn. Indien men bij preregistratie ook al voldoet aan de, in het kwaliteitskader gestelde voorwaarden, dan kunnen de (pre)registratie gelijktijdig aangevraagd worden. De geldigheidsduur van de (her)registratieperiode is 5 jaar. Uiterlijk 5 jaar na de (her)registratiedatum moet een aanvraag voor herregistratie ingediend zijn. Uitgebreide informatie over het systeem van toetsing en registratie staat in hoofdstuk 7 van de kwaliteitskaders.

Voorwaarden: controleer eerst of aan alle voorwaarden uit het betreffende kwaliteitskader wordt voldaan. 

Aanvraag indienen

  1. Aanvragen kunnen op elk moment worden ingediend
  2. Vul het aanvraagformulier volledig in 
  3. Voeg de vereiste bijlagen toe
  4. Kopieën van diploma’s/certificaten hoeven niet meegestuurd te worden.
    De registratiecommissie kan hier wel (steekproefsgewijs) om vragen
  5. Als het aanvraagformulier is ingevuld, klik je op verzenden
  6. Maak de aanvraagkosten over – zie hier voor meer informatie
  7. Bewaar de aanvraag gedurende de (pre/her)registratieperiode

Herregistratie

Om in aanmerking te komen voor herregistratie, dienen 80 accreditatiepunten
binnen 5 jaar
te worden verkregen. In deelgebied 2, individuele deskundigheids-bevordering, kunnen maximaal 30 punten worden verkregen. Informatie over accreditatiepunten is te vinden op Accreditatie. Bij een herregistratie dient het
standaard scholingsoverzicht herregistratie meegestuurd te worden. Houd het scholingsformulier vanaf de (her)registratiedatum goed bij. Raadpleeg regelmatig
de scholingsagenda op de website, onder de knop Scholing. De werkwijze voor het indienen van een herregistratie is identiek aan de hierboven genoemde procedure
voor (pre)registratie. De aanvraagformulieren staan hiernaast.

Beoordeling

Beoordeling van de aanvraag voor het Kwaliteitsregister
De registratiecommissie vergadert 3 keer per jaar (in februari, juni en oktober) en behandelt in deze vergadering de aanvragen. Het is niet altijd nodig dat een aanvraag in de vergadering behandeld wordt. In dat geval krijgt de aanvrager eerder bericht, vaak na ongeveer 6 weken. Na de beoordeling van de aanvraag krijg je per e-mail bericht. Dit kan zijn: goedkeuring, afwijzing of verzoek tot nadere informatie.

  • Goedkeuring: je wordt opgenomen in het openbare Kwaliteitsregister wat te raadplegen is op de NvvOD website. Indien je hier bezwaar tegen hebt kun je dit kenbaar maken aan de registratiecommissie.
  • Afwijzing: de aanvrager krijgt hierover bericht met bijgevoegde argumentatie. De aanvrager kan schriftelijk bezwaar aantekenen bij de registratiecommissie. Dit zal als een geschil worden behandeld.
  • Verzoek tot nadere informatie: wanneer er vragen zijn over de aanvraag ontvang je een mail van de registratiecommissie.

Algemene criteria om voor NVvOD accreditatiepunten in aanmerking te komen:

1. Deelgebied scholingsactiviteit:

  • De inhoud van de scholing is relevant voor de beroeps- en functie-uitoefening, afgeleid van het “kwaliteitskader oncologie datamanagement” en/of actuele ontwikkelingen in het werkveld/aandachtsgebied
  • De scholing heeft een meerwaarde voor de beroepsbeoefenaar t.a.v. kennis, vaardigheden en/of attitude.
  • De scholing sluit aan bij recente ontwikkelingen in het vakgebied en in de gezondheidszorg.
  • De scholing sluit aan bij door de beroepsvereniging erkende (inter)nationale standaarden en/of richtlijnen en/of vigerende consensus afspraken.
  • De doelgroep van de scholingsactiviteit is primair of gedeeltelijk de oncologie datamanager en de scholing heeft praktische relevantie voor het werk van de datamanager
  • De scholing geeft overzicht van een vakgebied of betreft de stand van zaken landelijk of regionaal, van één of meerdere studies.

2. Deelgebied individuele deskundigheidsbevordering:

  • Vakdocent en/of het ontwerpen en houden van een voordracht of workshop.
  • Organisatie van een scholingsdag, cursus, werkgroep, congres, symposium, onderzoekersbijeenkomst, lezing en andere bijeenkomsten.
  • Deelname aan beroepsinhoudelijke, formeel ingestelde commissies, organen en werkgroepen per lidmaatschapsjaar.
  • Publicatie in een op de eigen beroepsgroep gericht vaktijdschrift of in een tijdschrift met een impactfactor.

Certificaten

NVvOD schriften

Accreditatiepunten en certificaten

Bij het inrichten van de nieuwe website leek het eenvoudig om centraal de accreditatiepunten bij te houden voor de leden, maar helaas blijkt dit te arbeidsintensief en dus niet haalbaar.

Daarom de vraag zelf bij te houden welke punten er worden behaald binnen de NVvOD en daarbuiten.

Bij hoge uitzondering kan een certificaat verkregen worden.

Vragen?
Mail naar accreditatie@nvvod.nl